MODE & STIL

Sofaer til enhver smag

Af september 20, 2019 Ingen Kommentar

Stuen er fuldstændigt centralt i ethvert hjem, uanset om der er tale om en børnefamilie i forstæderne, et kollektiv eller en ungdomslejlighed i storbyen. I stuen husets beboere samles i hyggestunder, eller man kan flade ud alene efter en lang arbejdsdag. En hyggelig og sjælfuld stue skal være optimalt møbleret. Særligt ét møbel er i denne sammenhæng vigtigt, nemlig sofaen. Sofaen er ofte omdrejningspunktet i stuens møblement, og den spiller en stor rolle for både komforten og det visuelle udtryk i rummet. I denne guide giver vi dig tips til, hvad man kan overveje, når man investerer i en sofa. Desuden kommer vi med nogle bud på sofaer, der ville passe godt ind i mange forskellige dagligstuer.

 

Eksklusive lædersofaer

Udover at fungere som basis for en god middagslur eller en spændende bog, er sofaen også med til at definere stilen i rummet. Drømmer du f.eks. om en eksklusiv og stilren dagligstue, kan det være optimalt at indrette sofagruppen med sort læder. Det kunne man eksempelvis gøre med et sofasæt fra Modulo, som netop er betrukket med sort læder. Sædehynderne er polstret med koldskum, mens polstringen i ryghynderne består af polyetherskum. Dette er med til at give sofaen både en høj siddekomfort og en god fasthed. En anden fordel ved dette sofasæt er, at det giver dig stor valgfrihed i forhold til benene, som både kan fås i metal, olieret eg eller ubehandlet eg. Desuden kan du selv vælge, om benene skal placeres under armlænene eller længere inde under sofaen.

 

Retro på den trendy måde

Vi ser igen og igen, at gamle trends, som eller for længst var uddøde, kommer tilbage. Det gælder tøj, mad og i stor stil også møbler og indretning. Der har nemlig bredt sig en stor kærlighed for retro sofaer og lænestole, som også fortjener at blive nævnt i denne oversigt. Et bud på en lækker retro sofa kunne være en lysegrå Tango sofa. Det grå betræk og de smukke, lyse ben sender tankerne tilbage til de gode gamle dage, og en sådan sofa vil være en fryd for øjet i de fleste dagligstuer. Du kan eventuelt vælge at fuldende retro-stilen med en lænestol i et tilsvarende gammeldags design, f.eks. en Twist lænestol med tilhørende fodskammel.

 

Sofa med chaiselong

Sofaens fornemmeste opgave er at få til det at slappe af og føle dig godt tilpas. Disse krav opfyldes i høj grad af en sofa med chaiselong. En chaiselongsofa er perfekt, hvis du elsker at smide benene op og se tv efter en lang arbejdsdag, eller hvis du holder af at sove middagssøvn en søndag eftermiddag. Får du gæster, kan chaiselongen desuden inddrages til ekstra siddepladser rundt om sofabordet. Der er mange forskellige chaiselongsofaer på markedet i alle tænkelige størrelser, farver og designs. Et eksempel på en klassisk og lækker chaiselongsofa er en Stamford Basic 2600 hjørnesofa, som opfylder alle dine ønsker til både design og siddekomfort.

 

Læs også: Indret din bolig med lækre kontormøbler

 

Farver er tilbage

Op igennem nullerne blev det til en trend at indrette huset minimalistisk og meget strengt. Det kom til udtryk i sorte, hvide og grå møbler og skarpe linjer overalt. Gennem de seneste år er denne trend dog blevet blødt op, således at der kommer flere farver i danskernes indretning. På sofafronten kommer det til udtryk i et stigende antal producenter, som vælger at sælge sofaer i pangfarver som f.eks. postkasserød, kongeblå og sennepsgul. Disse farver vil me garanti åbne op for stuen og give rummet et friskt pust, som er svært at opnå med de mere traditionelle indretningsfarver. Prøv at sætte en petrolfarvet Amalfi-sofa, og mærk, hvordan hele rummet bliver livet op. Som med al indretning handler det dog om at være mådeholden, så din stue ikke kommer til at stikke i alle mulige retninger.

Skriv en Kommentar