TIL KVINDER

Sådan kommer du børneeksem til livs

Af januar 14, 2020 Ingen Kommentar

Børneeksem er en kronisk, kløende allergisk sygdom, som rammer omkring 20% af alle børn, der bliver født i Danmark. Tilbage i 1960 var tallet kun 3%, så der har været en markant stigning af børn, som bliver ramt af børneeksem. Børneeksem kan også lede til andre sygdomme som astma eller allergi. Årsagen til børneeksem er et spørgsmål om arv eller miljø. Der er ca. 35% chance for at få børneeksem, hvis den ene af forældrene har sygdommen og hele 75%, hvis det er begge forældre. Miljøet spiller også en rolle, mener forskerne, da de arvelige faktorer faktisk ikke har ændret sig meget henover de seneste årtier, men det har vores livstil til gengæld. Heldigvis efter puberteten er der kun omkring 1% af de 20%, som fortsat lider af sygdommen. Men hvad kan man egentlig gøre for at behandle sygdommen?

Behandlinger

Der er forskellige måder at behandle børneeksem på. En af dem er med bad, hvor man kan give sit barn et dagligt bruse- eller karbad i lunkent vand og vaske med en uparfumeret mild sæbe. Flydende sæbe kan faktisk have den modsatte effekt, da man ikke kan kontrollere mængden på samme vis, som med et stykke sæbe. Man kan også tage i svømmehalen, men man skal opmærksom på, at klorvand udtørrer huden. Så anbefales det, at man medbringer en fed fugtighedscreme, som barnet kan blive smurt med på de udsatte steder. Dertil skal man dog finde den helt rigtige fugtidhedscreme, som er uparfumeret, uden tilsætningsstoffer og fed. Det anbefales at vælge en fugtighedscreme, som er godkendt af Astma-Allergi Forbundet i Danmark, hvilket kan ses med deres logo på produktet.

Ved forbygning af sygdoomen, så har forskere bevist at det er godt at amme. Ved at amme sit barn i de første 4 måneder, kan man nedsætte risikoen for at sit barn udvikler børneeksem. Det kan dog ikke fjerne sygdommen helt.

Hvis du føler dig utryg for de bivirkninger, som andre behandlinger kan medføre, så kan du prøve med en creme der passer til alle hudtyper, som indeholder vitamin B12. Du kan behandle børneeksem lokalt med en vitamin B12 creme. Creme med vitamin B12 er yderst effektiv til at stimulere hudens cellefornyelse og opretholde hudens naturlige fugtighed, og dermed regenerer beskadigede hudceller og forbygge tør hud. Læs om fordelene her.

Skriv en Kommentar

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.