Generelt

Sådan finder du din næste radio

Af august 15, 2019 Ingen Kommentar

Selvom mange måske vil mene, at radioen langsomt er ved at uddø i takt med den teknologiske verdens udvikling, er der også mange, der har den modsatte holdning. Nemlig den holdning at en god gammeldags radio stadig har en vis charme. Dog er den ikke så gammeldags mere, efter DAB-signalet som vi kender det, blev fjernet i 2017. Nu er det nødvendigt at have en radio, der kan fange det nye DAB+ signal, hvilket også har sine fordele – det bringer nemlig en noget bedre lydkvalitet med sig, og der kan fanges mange flere kanaler.

Hvilke overvejelser skal der laves i valget af DAB+ radio?

Helt generelt set minder mange DAB+ radioer meget om hinanden. De parametre de varierer på, er ting som størrelse, design og lydkvalitet. Især størrelse og lydkvalitet hænger sammen, når man kigger på denne type af radioer. Jo større radioen er, jo bedre er lydkvaliteten. Dette skal ikke betyde, at en lille radio ikke kan have en god lydkvalitet – det har den! Men når lydstyrken skal opad, begynder man at kunne høre en forskel på store og små DAB+ radioer. Her vil lydkvaliteten på de små radioer nemlig begynde at falde, mens der i de større radioer er plads til teknologi, der gør at de kan bibeholde den gode lydkvalitet, selv når volumenknappen skrues op. Hvis du har brug for ekstra hjælp, til at finde den radio der passer til dig, kan du kigge på en dab+ radio test, og se nærmere på specifikationer og priser.

Har du en FM-radio? Frygt ikke

Hvis du stadig har en FM-radio, og er blevet lidt skræmt af de mange rygter om lukning af FM-signalet i Danmark, kan du godt tage den med ro. Det bliver først lukket, når 50% af danskerne lytter til digital radio. Men hvis du vil have en bedre lydkvalitet, så skift til DAB+!

Skriv en Kommentar

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
[email protected]


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.