Generelt

Hvad skal jeg gøre efter 9.klasse?

Af september 28, 2019 Ingen Kommentar

Når du er færdig med 9.klasse, er det første gang, hvor du skal til at tage et valg om din fremtidige skolegang. Du blev sat i folkeskolen lige efter børnehaven, og i ti år har du vidst, hvad du skulle tage dig til. Du har altid haft noget at komme tilbage til efter sommerferien. Men når du er færdig med 9.klasse, er du nødt til selv at finde på noget, for der er ingen, der gør det for dig. Det kan godt virke lidt uoverskueligt at finde ud af, hvad du skal gøre, fordi du har så mange muligheder. Samtidig er det svært at finde ud af, hvilke muligheder, du i virkeligheden har.

Tag et år på efterskole

Hvis du sidder med en følelse af, at du ikke er helt klar til at begynde på en ungdomsuddannelse, kan du tage et år på efterskole. Det kan være, at du ikke føler dig klar på at springe ud i det allerede, eller at du simpelthen ikke føler dig klar fagligt til det. Med et år på efterskole får du et år, hvor du kan nå at blive mere parat fagligt, men hvor du samtidig dyrker dine interesser på fuld skrue. Oven i det lærer du nye mennesker at kende, og du får dannet dig nogle rigtig stærke venskaber. Du kan vælge efterskole ud fra, hvad du interesserer dig for. Kan du lide idræt, så vælg en idrætsefterskole. Er du kristen, kan du vælge en kristen efterskole. Kristen efterskole i Vestjylland.

Begynd direkte på en ungdomsuddannelse

Hvis ikke du føler, at du har brug for en pause, kan du springe ud i at påbegynde din ungdomsuddannelse med det samme. Også her står du overfor en række valg. Du kan bl.a. vælge at tage på gymnasiet, at tage en erhvervsuddannelse eller noget helt tredje.

Skriv en Kommentar