TIL MÆND

Imponér gutterne med lækkert oksekød

Af oktober 16, 2020 Ingen Kommentar

Vil du gerne lære at tilberede lækkert oksekød, så du kan imponere gutterne til herreaften? Vi har her samlet nogle tips til dig, der gerne vil lære at tilberede rigtigt kvalitetskød.

Oksemørbrad

Oksemørbrad sidder på indersiden af kammen, som er nederst på ryggen. Det er et muskelstykke, som bruges meget lidt på dyrt og det er derfor et særdeles mørt stykke kød med meget lidt fedt og bindevæv.

Oksemørbrad må ikke tilberedes for længe på grund af det lave fedtindhold. Det er dog en god idé at salte kødet i 30 minutter inden stegningen for at holde saften i kødet. Oksemørbrad har generelt godt af at blive pakket ind i f.eks. dej eller bacon, som kan give lidt smag til kødet og samtidig holde saften i kødet. Oksemørbrad kan også med fordel skæres til medaljoner.

Entrecote

Entrecote sidder i forlængelse af forbenene og er en den del af oksefileten, der har mest fedtmarmorering. Entrecote kaldes også Rib-Eye steaks.

Entrecote plejer at skæres ud som bøffer, som skal steges ca. 2 ½ minut på hver side. Den kan dog også langtidssteges i 8-10 timer ved ca. 110 grader. Det kan bl.a. lægges i et fad på f.eks. rodfrugter og pakke det hele ind i sølvpapir. Her er det at fedtet smelter og trænger ind i købet, imens saften forbliver i kødet, da kødet ikke kommer over kogepunktet. Kødet bliver på den måde meget mørt.

Højreb

Højreb skæres af den øverste del af kroppen og består af ribben med oksefilet på. Det er generelt mere magert end entrecote, men på trods af det er det meget smagfuldt og saftigt. Hvis det steges uden ben, kaldes det højrebsfilet.

Højreb bliver normalt helstegt og giver en utrolig flot steg.

Oksefilet

Oksefilet er en stor udskæring, der kommer fra det øverste stykke af ryggen. Det bruges ofte til steg eller bruges til medaljoner eller schnitzler. Oksefilet bliver generelt meget mørt.

Oksefilet kan grilles i en gas eller kuglegrill med en drypbakke under for det bedste resultat.

Vil du gerne prøve noget af det bedste oksekød, der findes? Så skal du købe Black Angus kød.

Skriv en Kommentar